SintelSyntolkning av filmaffisch: I en mörk och dimmig grotta finns ett enormt, skräckinjagande, dinosaurieliknande monster. Det går på fyra ben och den krökta ryggen är täckt av fjäll och taggar. Ur gapet sticker många vassa tänder ut och mellan näsborrarna sticker det upp ett litet horn. Den ser hotfullt mot oss med sina röda ögon.
Framför monstret står en ung krigarkvinna med en stor stridsyxa i högerhanden. Vänsterhanden sträcker hon hjälpande ut mot ett litet kopparfärgat monster. Det ser ut som en liten fågelaktig dinosaurie med näbb. Den sträcker ut sin lilla klohand mot krigarkvinnan. Under dess arm sitter hud som bildar en fladdermuslik vinge. Klon nuddar kvinnans fingertoppar. 
Kvinnan är smal, lättklädd och storbystad. Hennes armar är magra och på den utsträckta armen har hon axelskydd och om underarmen har hon lindat band. Hon har ljusa handskar på båda händerna. Hon är ljushyad och håret är rött, rakt och går ner till axlarna.
Hon ser på medkännande mot den lilla fågeldinosaurien och deras blickar möts.

Beskrivning

Filmen följer en flicka vid namn Sintel som söker efter en bebisdrake hon kallar Scales. En tillbakablick visar hur Sintel hittade Scales med skadad vinge. Efter att Sintel hjälpt Scales att återhämta sig och kan flyga igen, fångas Scales av en vuxen drake. Sintel har sedan inlett en vandring för att rädda Scales.

Regissör
Colin Levy

Skådespelare
Halina Reijn, Thom Hoffman

Längd 0 timmar och 15 minuter